Vanaf 04-12-2023 | Kunstexpositie Frans Geelen (1941) Superstudios Heerlen

Deze winter zal er in samenwerking met Superstudios Heerlen een expositie plaatsvinden, gewijd aan het oeuvre van Frans Geelen (1941).

Het voormalige retraitehuis voor vrouwen, bestaande uit een onderbouw met gemeenschappelijke en administratieve ruimtes, gevolgd door een schijfvormig blok met verblijfsruimtes en een dubbelhoge kapel, heeft een rijke geschiedenis. Nadat het een periode als hogeschool heeft gefunctioneerd, werd het in 2003 gerestaureerd en omgevormd tot een architectenbureau. Op dit moment doet het dienst als een modern kantorencomplex, waar talloze zelfstandige professionals, start-ups en gevestigde ondernemers hun activiteiten ontplooien.

Bijzondere aandacht werd in het verleden besteed aan de kwaliteit van daglichtinval in het gebouw. Gecombineerd met de minimalistische aankleding, witte muren, houten vloeren en open trapgewelven, ademt het gebouw een sfeer van eenvoud en sereniteit uit. Deze prachtige architectonische esthetiek zal ongetwijfeld de impact van de kunst versterken en vice versa.

De expositie zal vooralsnog plaatsvinden in de imposante kapel, de centrale lobby en de galerij in de oostvleugel van het gebouw. De expositie zal een illustratie vormen van de artistieke reikwijdte van Frans Geelen. Zowel popart-werken als grote en kleine sculpturen zullen hier worden tentoongesteld.

We willen graag onze oprechte dank betuigen aan Superstudios Heerlen voor de gelegenheid om te kunnen exposeren.

Wanneer: Vanaf 04-12-2023

Waar: Superstudios | Oliemolenstraat 60 | 6416 CB Heerlen (Limburg)

Bezichtigingen & Rondleidingen: Op afspraak | Zie ons Impressum of boek een afspraak via het contactformulier.

Boek hier uw afspraak. Wij verwelkomen u graag als onze gast.

17-07-2023 tot 18-08-2023 | Kunstexpositie Frans Geelen (1941) VieCuri Venlo

Deze zomer werd er in samenwerking met Viecuri Venlo een expositie georganiseerd betreffende het oeuvre van Frans Geelen (1941). De expositie vond plaats in de centrale galerij en bood een duidelijke illustratie van de artistieke reikwijdte van Frans Geelen. Er werden zowel impressionistische, expressionistische, abstracte en popart werken geëxposeerd.

In 1941 werd Frans geboren in het witte stadje Thorn. Hij volgde zijn opleiding aan de academie Genk, Arendonk en het Kunstcollege Weert in de vakrichtingen schilderen, tekenen, beeldhouwen, vrije grafiek en kunstgeschiedenis. Het oeuvre van Frans is dan ook breed te noemen, echter bestaat de kern voornamelijk uit impressionistische en expressionistische werken. Daarentegen maken ook abstracte werken, sculpturen en beelden deel uit van zijn nalatenschap. Ook zijn de thema’s die hij belicht vaak erg herkenbaar, variërend van Limburgse stadsgezichten en regionale natuurgebieden, tot de meer controversiële thema’s zoals de dood. Kortom, een oeuvre wat beschouwd mag worden als authentiek Limburgs erfgoed. Zijn bijdrage aan de Limburgse kunstsector mag dan ook substantieel genoemd worden.

We willen graag onze oprechte dank betuigen aan VieCuri Venlo voor de gelegenheid om te kunnen exposeren.

Wanneer: 17-07-2023 tot 18-08-2023

Waar: VieCuri Venlo | Tegelseweg 210 | 5912 BL Venlo (Limburg)

Bezichtigingen & Rondleidingen: Op afspraak | Zie ons Impressum of boek een afspraak via het contactformulier.

Exposities