Chateau de Sales is sinds 1464 in handen van dezelfde familie. In 1464 stemde Bertrand de Sauvanelles ermee in het landgoed te huren en te beheren. Dat betekent dat Chateau de Sales bijna 6 eeuwen in dezelfde familiehanden is gebleven! Een record voor continu eigendom in Bordeaux.

De wijngaard van 47,8 hectare en daarmee de grootste wijngaard van de Pomerol. De wijngaard van Chateau de Sales is aangeplant met 72% Merlot (dé druif voor de appelatie Pomerol, 15% Cabernet Sauvignon en 13% Cabernet Franc. De bodemsamenstelling is een combinatie van grind, zand en een beetje klei. Gemiddeld zijn de wijnstokken 35 jaar oud. Er zijn echter enkele percelen met oude wijnstokken die meer dan 50 jaar oud zijn. De wijn wordt gevinifieerd in betonnen vaten. Malolactische gisting wordt uitgevoerd in vat. De wijn wordt 12-14 maanden in vat gerijpt waarvan ieder jaar 15% tot 20% wordt vernieuwd.

Wijnmaker Frédéric Laborde is als wijnmaker verantwoordelijke voor de wijnen en wordt geadviseerd door Jean Claude Berrouet. Deze legendarische wijnmaker is meer dan 40 jaar lang verantwoordelijk geweest voor een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld: Château Pétrus en andere top Pomerol wijnen zoals La Fleur Petrus en Trotanoy.

Chateau de Sales

€ 84,95

Op voorraad