Wij willen onze afvalstroom zoveel mogelijk reduceren. Daarom hebben wij ervoor gekozen om enkel gerecycled verpakkings- en vulmateriaal te gebruiken.

Voor de verzending van onze producten gebruiken wij dan ook enkel “tweede kans” dozen, ofwel dozen die nog in een goede staat verkeren.

Ook voor het beschermen van het product recyclen wij zowel plastic als papieren/kartonnen verpakkingsmateriaal. Het vulmateriaal hergebruiken wij dus ook. Dit hoeft echter niet altijd duurzaam geproduceerd vulmateriaal te zijn. Dit kan bijvoorbeeld vulmateriaal zijn welke van een andere leverancier afkomstig is, en bij ons dus een nieuw leven ontvangt.

Verpakkingskosten hoeven wij dan ook niet te verweven in onze prijs. Dit is één van de manieren waarop wij het hoogste segment voor iedereen meer toegankelijk kunnen maken.

Wij willen onze papierconsumptie zoveel mogelijk reduceren. Daarom hebben wij ervoor gekozen om zoveel als mogelijk digitaal te verwerken. Dit betekent dat u paklijsten, facturen en overige benodigde documenten digitaal zult ontvangen. Daar waar het noodzakelijk is om een fysiek document te overleggen, zullen wij hier uiteraard in voorzien.

Naast de vele milieuvoordelen kunnen we door het reduceren van onze papierconsumptie ook onze kosten reduceren.

Papierkosten hoeven wij dan ook niet te verweven in onze prijs. Dit is één van de manieren waarop wij het hoogste segment voor iedereen meer toegankelijk kunnen maken.

In onze webshop treft u overigens enkel antieke, vintage of tweedehands producten. Dit biedt een enorme milieuwinst. Het hergebruik van producten verlengt namelijk de levensduur.

Bij de aanschaf van antiek, vintage of tweedehands hoeft namelijk niets nieuws geproduceerd te worden. Zo besparen we grondstoffen, energie, reduceren we de afvalstroom en onze CO2 uitstoot.

Ondanks dat het verpakkings- en vulmateriaal dat u ontvangt niet goed aansluit op ons imago, vinden wij het milieu en kostenargument zwaarder wegen.

Wees echter gerust, de wellicht “saaie” verpakking wordt ruim gecompenseerd door de uitmuntende kwaliteit van onze producten.