In Vino Veritas is een Latijns spreekwoord dat; “In wijn zit de waarheid” betekent. Het spreekwoord vindt zijn oorsprong uit een passage van het werk “Naturalis Historia” (XIV, 141) van Plinius de Oudere, en wel uit de tekst; “Volgoque veritas iam attributa vino est”, wat betekent; “In het algemeen wordt de waarheid aan de wijn toegeschreven”.

Wij zoeken de waarheid in kwaliteit. Zodoende treft u in ons assortiment de beste vintage wijnen van gerenommeerde Chateaus, maar ook uitstekende nieuwe wereld wijnen en champagnes.

Onze wijnen worden voorafgaand aan aankoop streng getoetst op label- en capsulekwaliteit, vulniveau en algehele kwaliteit. Onze wijnen worden liggend geconserveerd in een wijnklimaatkast bij een temperatuur van 14 C. Zo controleren en bewaken wij de kwaliteit van onze wijnen.

Kunst is een product van het samenspel tussen ratio en emotie. Twee verschillende werelden die zich verenigen onder de gedeelde noemer expressie. Kunst dient te worden beleefd, het dient te worden gevoeld. Welke gedachten en emoties roept het werk bij u op? Zet het werk u aan tot contemplatie en intrigeert het u? Belangrijke vragen waarop het antwoord positief en bevestigend dient te zijn. U gaat tenslotte uw leven delen met het werk.

U dient dan ook overtuigd te zijn dat het werk goed bij u en uw leven past. Een overtuiging die vele malen belangrijker is dan bijvoorbeeld het beoogde rendement van het werk.

Alvorens u overgaat tot de aanschaf van een werk, heeft u bij ons de mogelijkheid om het werk in alle rust en onder het genot van een heerlijk glas wijn te aanschouwen. Zie ons Impressum voor onze contactgegevens.

Naast hoge segment wijnen en kunst bieden wij ook bijzondere boeken. Waarbij wij ons voornamelijk concentreren op klassieke literatuur maar ook zeldzame boeken of specifieke thema's.

Onze boeken worden voorafgaand aan aankoop streng getoetst op kwaliteit, en we proberen zo goed als mogelijk rekening te houden met diverse criteria.

Zo dient het boek intrigerend te zijn, dienen er slechts weinig andere exemplaren te circuleren, dient het boek in een goede conditie te verkeren en kan ook de editie, de leeftijd, een paperback- of hardcovervariant van belang zijn.

Wij voeden dus niet alleen de zintuigen maar ook de geest.

Mijn naam is Marco Mostert en in 2020 besloot ik om mijn twee grote passies in het leven, namelijk wijn en kunst, te verenigen onder één noemer.

Zo werd Sophistiqué geboren uit de liefde voor hoogstaande wijnen en verfijnde kunst. Zoals wijn een expressie is van zijn terroir, zo is kunst een expressie van het samenspel tussen ratio en emotie. Twee werelden die zich verenigen onder de gedeelde noemer expressie, en welke wij voor u hebben samengebracht.

Indien u op zoek bent naar een intrigerend geschenk of een toevoeging aan uw kwaliteit van leven, dan biedt onze webshop soelaas. Neem uw tijd en laat u intrigeren. Wij verwelkomen u graag als onze gast.

Sophistiqué | The art of fine living starts here