• Gerenommeerde wijn & kunst
  • Kunst bezichtigen op afspraak
  • Levering binnen 1-3 werkdagen
  • Beschermd verpakt en mogelijkheid tot verzekerde verzending
  • Gerenommeerde wijn & kunst
  • Kunst bezichtigen op afspraak
  • Levering binnen 1-3 werkdagen
  • Beschermd verpakt en mogelijkheid tot verzekerde verzending

TEFAF 2022 | Hemel op aarde

Na een afwezigheid van 2 eeuwigdurende jaren was het eindelijk weer zover. We mochten weer genieten van de adembenemende schoonheid van de hoogste concentratie topstukken uit de meest prestigieuze kunstcollecties ter wereld. Dit is tevens de essentie van het bestaansrecht van de TEFAF.

Een kunstliefhebber of verzamelaar is als een drugsverslaafde, constant op zoek naar de meest begeerlijke “fix” via musea, exposities, gerenommeerde locaties, literatuur en film, gekweld door een constante honger die nooit bevredigd kan worden. De mooiste stukken worden vaak aan het zicht onttrokken en als een privé aangelegenheid gekoesterd of zelfs geconsumeerd. Iets in mij begrijpt dit als geen ander. Sommige schoonheid kan niet gedeeld worden. Het is als een liefdesaffaire, een tweezijdige stroom van affectie en genegenheid die besmet of ontwricht zou raken door externe interventie. Het zijn tenslotte de objecten aan weerszijden van de stroom wiens affectie en genegenheid het meest puur is.

Deze filosofie achter ons latend, vinden we onszelf te midden van de TEFAF, tussen namen zoals Rodin, Karel Appel, Van Goch en Corneille. Tussen contrasterende werelden zoals het impressionisme en het expressionisme, en tussen tijdskloven van het oude Egypte tot de hedendaagse Art Brut. Een waar Walhalla, als badend in opium. Opus magnum na opus magnum na opus magnum, het ene werk nog prestigieuzer dan het andere. Het ene werk nog duurder dan het andere, oplopend tot in de miljoenen. Binnen handbereik maar ontoegankelijk.

Dat willen wij veranderen door kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. Kunst draagt bij aan de kwaliteit van leven. Wil het echter kwaliteit introduceren, dan dient het werk ook kwalitatief hoogwaardig te zijn en dat is waar wij ons bij voorbaat op concentreren. De stukken die u aantreft in onze collectie zijn allen van uitstekende kwaliteit en geschilderd door veelal RKD erkende artiesten. Desalniettemin proberen wij de aankoopdrempel te verlagen door “correcte” prijzen te hanteren. Op die wijze willen we als het ware de kwaliteit van leven de huiskamer in forceren. We hopen dan ook dat deze woorden u uitnodigen om eens een kijkje te nemen op onze webshop. Wellicht tot snel…

Wie zoekt zal (wijn) vinden…

Recent ontving ik het specifieke verzoek voor een Franse, gerenommeerde wijn uit 1971. Dit was namelijk het jaartal waarop twee familieleden van onze klant elkaar het “ja-woord” gaven. Het langverwachte huwelijksjubileum stond eigenlijk gepland voor 2021, maar kon vanwege Corona helaas geen doorgang vinden. Nu in de zomer van 2022 zou de schade worden ingehaald, en werd ik dus benaderd met het verzoek om de jubileumwijn te leveren.

Helaas maakte het jaartal 1971 geen deel uit van de collectie, echter was dit geen reden om onze wegen te laten scheiden. Met goedkeuring mocht ik dan ook gebruik maken van een verlenging, en ben ik op zoek gegaan naar een Franse, gerenommeerde wijn uit 1971. Dat lijkt overigens makkelijker gezegd dan gedaan. De wijn dient namelijk aan meerdere kwaliteitseisen te voldoen. Zo dienen de capsule en de labels in goede conditie te verkeren, dient het vulniveau van de fles optimaal te zijn, dient de wijn goed bewaard en drinkbaar te zijn en dient ook het Chateau een bepaalde allure uit te stralen. Kortom, een strenge selectie is noodzaak.

Na een lange zoektocht binnen het eigen netwerk kon er uiteindelijk een prachtexemplaar getraceerd worden, namelijk een Chateau Granchey van 1971 uit Saint Emilion. Dit Chateau is dan ook zeer gerenommeerd en de wijnen die hier vandaan komen zijn van uitstekende kwaliteit, net zoals dat huwelijk wat reeds vijftig jaar stand heeft mogen houden. Wederom buitengewoon eervol om onze wijn te mogen schenken op een gedenkwaardige dag zoals deze.

Zoals u leest laten wij ons niet beperken door de reikwijdte van het assortiment, maar volharden wij in onze zoektocht om de beste wijn voor u te traceren. Bent u op zoek naar een uniek en exclusief geschenk voor uw dierbaren? Bezoek dan snel onze webshop.

Te gast op een 50 jarig huwelijks jubileum

Recent (2022) ontvingen we het specifieke verzoek voor een Chateau La Tour Peyreau Saint Emilion uit 1967. Het bijzondere was dat deze wijn werd geschonken tijdens het huwelijksdiner van de ouders van onze klant, en wel zo’n 50 jaar geleden. Nu 50 jaar later vierden zij hun 50 jarige jubileum en Sophistiqué mocht daar dus bij zijn. Buitengewoon eervol om onze wijn te mogen schenken op een gedenkwaardige dag zoals deze. Dit zijn de ware juweeltjes.

Vintage wijn is dan ook een uniek cadeau om te geven en een ware ervaring om te krijgen. Vintage wijn wordt veelal dan ook niet beschouwd als een product om te consumeren, maar eerder als een emotie om te beschouwen. Op zoek naar een uniek en exclusief geschenk voor uw dierbaren? Bekijk dan snel onze collectie.

Een lang verwachte introductie: Isabella Clara Eugenia (1566-1633) & Albrecht VII (1559-1621)

Enige tijd geleden tijdens een van mijn kunstexpedities viel mijn oog op een wel heel bijzonder portret. Direct was ik in haar greep en volledig overgeleverd aan de impuls. Ik besloot dan ook om het werk aan te kopen en het onderzoek naar de hoofdrolspelers uit te stellen tot een later tijdstip. Inmiddels heb ik kunnen achterhalen wie deze markante verschijningen daadwerkelijk zijn, en tot mijn verbazing blijken ze nauw verbonden te zijn met de “Zuidelijke Nederlanden”.

De prominente dame op het portret is Isabella Clara Eugenia. Zij was van 1598 tot 1621 vorstin, en na het overlijden van haar echtgenoot Albrecht van Oostenrijk van 1621 tot haar dood in 1633 landvoogdes van de Zuidelijke Nederlanden.

De markante heer op de afbeelding is Albrecht VII, de aartshertog van Oostenrijk ook wel Albert of Albertus genoemd. Hij was landvoogd van de Zuidelijke Nederlanden van 1595 tot 1598. Na zijn huwelijk met de Infante Isabella regeerde hij in haar naam de Habsburgse Nederlanden als soeverein van 1598 tot zijn dood in 1621.

Opvallend is dat Isabella in deze compositie meer prominent is afgebeeld. Waarschijnlijk is dit te wijten aan het feit dat haar adellijke positie hoger was.

Het origineel (mijn exemplaar is slechts een zeer goede reproductie) werd geschilderd in 1615 door Otto van Veen (1556-1629), en maakt hedendaags deel uit van de collectie van “The Earl of Wemyss and March K.T.” in Gloucestershire, Engeland. De vraag ontstaat of de artiest die de reproductie heeft gemaakt toegang heeft gehad tot het origineel. De reproductie is namelijk dermate waarheidsgetrouw dat het onwaarschijnlijk lijkt dat deze is geschilderd aan de hand van een afbeelding.

Ondanks dat Isabella en Albrecht niet te koop zijn, treft u binnen onze kunstcollectie wel een breed scala aan andere toegankelijke werken. Neem dan ook eens een kijkje in onze online galerie. Wellicht zien we u snel voor een bezichtiging.