Alice’s adventures in wonderland 1938 Lewis Carrol (1832-1898)

€ 49,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Lewis Carroll's Adventures in Wonderland ontstond deels uit een verhaal dat hij op 4 juli 1862 vertelde tijdens een roeitochtje met Robinson Duckworth en de drie zusjes Lorina, Alice (toen tien jaar oud) en Edith Liddell. Deze meisjes waren dochters van de classicus Henry George Liddell, bekend van het monumentale Griekse woordenboek A Greek–English Lexicon. Het is niet precies duidelijk hoeveel van het verhaal Carroll voor en na deze "golden afternoon" heeft verzonnen. Opmerkingen in hoofdstuk 6 en 7 onthullen dat het verhaal zich afspeelt op 4 mei, de verjaardag van Alice Liddell.


Op aandringen van Alice begon Carroll het verhaal op te schrijven en volgens zijn dagboek was hij hiermee op 10 februari 1863 klaar. Dit was echter slechts een ruwe versie, genaamd Alice's Adventures Underground, die slechts de helft zo lang was als het uiteindelijk gepubliceerde boek. Degenen die het manuscript lazen, waren er echter enthousiast over, waardoor Carroll het begon uit te breiden. Hij was niet tevreden over zijn eigen illustraties, dus vroeg hij de toen al bekende John Tenniel om illustraties voor het boek te maken. In november 1865 bracht uitgever Alexander Macmillan Alice in Wonderland voor het eerst uit, met overwegend positieve recensies en al snel volgden herdrukken. Carroll was al in 1867 betrokken bij Franse en Duitse vertalingen.


Hoewel het boek bedoeld was voor kinderen, onderscheidde het zich op verschillende manieren van andere kinderverhalen. Er is bijvoorbeeld relatief weinig actie; het draait vooral om dialogen en thema's als taal, etiquette, identiteit en logica. Dit weerspiegelt Carroll's voorliefde voor wiskundige en logische puzzels. Ondanks enkele onverklaarbare gebeurtenissen is het bovennatuurlijke afwezig; het verhaal wordt voornamelijk bevolkt door dieren en normale levenloze objecten zoals speelkaarten.


Staat: Boek verkeert in goede staat | Rug is enigszins verbleekt

Taal: Engels

Bindwijze: Hardcover

Auteur: Lewis Carrol (1832-1898)

Uitgever: Macmillan and Co Limited St. Martin’s Street London 1938

Druk: Onbekend

Aantal pagina’s: 200