Charles Dickens The life and adventures of Martin Chuzzlewit Deel I & II 1910

€ 49,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

The Life and Adventures of Martin Chuzzlewit, meestal Martin Chuzzlewit genoemd, wordt beschouwd als de laatste schelmenroman van de Britse schrijver Charles Dickens. Het boek verscheen aanvankelijk, zoals de meeste romans van Dickens, in afzonderlijke delen en werden van januari 1843 tot juli 1844 maandelijks in tijdschriftvorm gepubliceerd. In 1844 werd het ook in boekvorm uitgegeven.


Zelf beschouwde Dickens de roman als zijn beste werk, maar het werd matig ontvangen door de lezers. De eerste delen verkochten zo slecht dat Dickens het verhaal een wending gaf en de avonturen van de jonge Martin Chuzzlewit deels in de Verenigde Staten liet afspelen. Dickens had dit land in 1842 bezocht en beschreef het op satirische wijze als een plaats vol egoïsten en misdadigers.


Het hoofdthema van deze maatschappijkritische roman is egoïsme. Dit komt tot uiting in de karakters van elk lid van de familie Chuzzlewit, in het bijzonder in die van de booswichten Seth Pecksniff en Jonas Chuzzlewit. Twee mensen in het verhaal dragen de naam Martin Chuzzlewit, namelijk de oude, verbitterde Martin Chuzzlewit en zijn gelijknamige trotse kleinzoon. Volgens sommige lezers is de goedmoedige Tom Pinch de eigenlijke protagonist in het boek.


Staat: Boeken verkeren in gelezen staat

Taal: Engels

Bindwijze: Hardcover

Auteur: Charles Dickens (1812-1870)

Uitgever: The Caxton Publishing Company 1910

Druk: Onbekend

Pagina’s: 648

Bijzonderheden: Het betreft de London editie