De heilige mis uitgelegd aan de jeugd 1939 Dr. Maria Montessori (1870-1952)

€ 39,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

"De Heilige Mis uitgelegd aan de Jeugd" is een boek geschreven door Dr. Maria Montessori, een Italiaanse arts en pedagoog die bekend staat om haar revolutionaire benadering van onderwijs. In dit boek richt Montessori zich op het uitleggen van de katholieke mis aan kinderen op een manier die voor hen begrijpelijk en boeiend is.


Montessori's benadering van het onderwijs was gebaseerd op het idee dat kinderen van nature nieuwsgierig en leergierig zijn, en dat ze het beste leren door middel van actieve participatie en zintuiglijke ervaringen. In "De Heilige Mis uitgelegd aan de Jeugd" past ze deze principes toe op het onderwerp van de katholieke eredienst.


Het boek biedt een gedetailleerde en toegankelijke uitleg van de verschillende onderdelen van de mis, zoals de liturgie, de rol van de priester, de betekenis van de rituelen en symbolen, en de sacramenten. Montessori gebruikt eenvoudige taal en illustraties om de complexe concepten van de mis begrijpelijk te maken voor kinderen.


Door haar benadering slaagde Montessori erin om de mystiek en schoonheid van de katholieke eredienst over te brengen aan jonge lezers, en tegelijkertijd hen te betrekken bij het leerproces op een manier die hun intellectuele nieuwsgierigheid en spirituele ontwikkeling stimuleert.


Staat: Boek verkeert in goede staat

Taal: Nederlands

Bindwijze: Hardcover

Auteur: Dr. Maria Montessori (1870-1952)

Uitgever: Uitgeverij de Toorts N.V. Heemstede 1939

Druk: Onbekend (Imprematur 29 januari 1939)

Aantal pagina’s: 127