De Hel Dante Alighieri Jan Jakob Lodewijk ten Kate 1880

€ 99,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

De Hel van Dante Alighieri in De Dichtmaat van ‘t oorspronkelijke vertaald door Jan Jakob Lodewijk ten Kate met platen van Gustave Dore.


De hel is ingedeeld in negen kringen, of ommegangen, zoals ze in vroegere edities genoemd werden. De buitenste kringen worden bevolkt door overledenen die zich schuldig gemaakt hebben aan incontinentia, het onvermogen om hun driften en lusten te bedwingen, de binnenste door de geweldplegers en bedriegers. De scheiding tussen deze twee groepen wordt gevormd door de muren van de stad Dis, die het binnenste van de hel insluiten, en de rivier de Styx die daaromheen stroomt. In de aller-diepste krocht van de hel, het Giudecca ("Judasput;" tevens een Italiaans woord voor Joodse wijk), zit Lucifer gevangen in het ijs.


Inferno is erg politiek van aard: Dante plaatst veel van zijn politieke tegenstanders (inclusief enkele pausen), maar ook sommige van zijn medestanders, in de hel. De verkopers van kerkelijke ambten, de simonisten, bevinden zich in de achtste cirkel.


Staat: Boek verkeert in gelezen staat / Beschadigingen aan rug / Diverse verkleuringen

Taal: Nederlands

Bindwijze: Hardcover

Auteur: Jan Jakob Lodewijk ten Kate (1819-1889)

Uitgever: Albertus Willem Sijthof 1880

Druk: Onbekend

Pagina’s: 324