Eerste druk Harry Mulisch pakket | De ontdekking van de hemel 1992 | Seigfried 2001 | Het theater...

€ 84,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

De ontdekking van de hemel (Eerste druk 1992) | Normaal EUR 49,95

De ontdekking van de hemel is het verslag van een opdracht die een engel heeft uitgevoerd. Van zijn Chef heeft hij de opdracht gekregen om een uiterst belangrijk voorwerp, 'het testimonium', dat zich op aarde tussen de mensen bevindt, terug te brengen naar de hemel. Om dit te bereiken heeft de engel enkele levens op aarde met elkaar in verbinding gebracht.


Siegfried (Eerste druk 2001) | Normaal EUR 24,95

Rudolf Herter is een gevierd schrijver. Samen met Maria, de moeder van zijn zoontje Marnix, brengt Herter een bezoek aan Wenen, de stad van zijn Oostenrijkse vader en van Hitler. Tijdens een televisie-interview ontspruit bij hem het idee voor een nieuwe roman. Wat hij wil is Hitler postuum een gefingeerde spiegel voorhouden, “waarin we zijn gezicht alsnog te zien krijgen”. Maar als hij na afloop van zijn lezing in de Wiener Nationalbibliothek kennismaakt met het bejaarde echtpaar Ullrich en Julia Falk, van wie hij de volgende dag iets over Hitler verneemt wat niemand weet, blijkt de werkelijkheid absurder dan de auteur kon bedenken.


Het theater, de brief en de waarheid (Eerste druk 2000) | Normaal EUR 19,95

De schrijver van dit Boekenweekgeschenk is goed op de hoogte van de wetten der natuurkunde, zoals het dopplereffect. Ook in de literatuur is het standpunt van de waarnemer van belang voor de weergave van de gebeurtenissen. In deze fictieve reconstructie van de ontwikkelingen die direct volgden op deze zelfontvoering, worden de crematie ’s morgens van de vrouw Magda en de begrafenis van haar man Herbert ’s middags beschreven, en wel door twee verschillende vertellers. In de tijd tussen de twee uitvaarten spreken deze Felix en Vera elkaar uitgebreid. Tijdens de crematie en de begrafenis zitten ze ook naast elkaar. Twaalf jaar later krijgen ze allebei dezelfde opdracht om een monoloog te schrijven voor een toneelgezelschap. De neergeschreven feiten zijn echter dat bij de crematie van de vrouw ‘s morgens haar man de laatste woorden spreekt en bij de begrafenis van de man ’s middags spreekt zijn vrouw de uitvaartrede.


Staat: Boeken verkeren in goede staat

Taal: Nederlands

Bindwijze: Hardcover

Auteur: Harry Mulisch (1927-2010)

Druk: Eerste druk