Eerste druk NL Editie De donkere toren De Scherpschutter Stephen King 1988

€ 39,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Centraal staat Roland Deschain, de laatste der scherpschutters. Hij leeft in de Al-Wereld, een wereld parallel aan de onze. De Al-wereld is op zijn beurt onderverdeeld in drie werelden, waarvan Binnen-Wereld de belangrijkste is.


De Al-wereld is zeer anders dan de onze, maar vertoont ook sterke overeenkomsten. Er zijn zowel kenmerken aanwezig van een feodale maatschappij als van het Wilde Westen, terwijl er ook magie, monsters en mutanten, en technologie, zoals robots, aanwezig zijn. Rolands wereld is "verder gegaan", en lijkt inderdaad in haar avondschemer te zijn: oorlogen hebben hele beschavingen verwoest, complete steden en landen zijn verdwenen, maar ook afstanden en windrichtingen kloppen niet meer en de zon gaat zelfs niet altijd op de goede plaats op. Behalve de Al-wereld, bezoeken Roland en zijn gevolg ook meerdere andere werelden. Waaronder de wereld van De beproeving en de “echte” wereld.


Samen met zijn reisgenoten, Ka-tet genaamd, is Roland op zoek naar de Donkere Toren; een constructie die zich in het hart van het multiversum bevindt en omhoog gehouden wordt door ‘de zes stralen’. De Al-wereld is de enige wereld uit het multiversum waarin de Donkere Toren een tastbare, fysieke vorm heeft. In alle andere werelden bevindt zich slechts een representatie van de toren, zoals een roos. De stralen waar de toren op steunt verbinden de grenzen van een wereld/universum met de kern en zorgen dat de wereld in kwestie in stand blijft. Beschadigingen aan de stralen kunnen catastrofale gevolgen hebben voor de wereld waar de straal bij hoort. De oude beschaving uit de Al-wereld gebruikte geavanceerde technologie om de stralen te onderhouden, maar deze technologie is grotendeels ten onder gegaan met de beschaving zelf. Roland’s voornaamste doel is het stoppen van de Scharlaken Koning, die de toren, en daarmee het multiversum, wil vernietigen.


Auteur: Stephen King (1947)

Staat: Boek verkeert in goede staat

Taal: Nederlands

Bindwijze: Softcover

Uitgever: Uitgeverij Luitingh-Utrecht

Druk: Eerste druk 1988 (Nederlandse vertaling)

Pagina’s: 206