Eerste druk NL Editie De duivel draagt Prada 2003

€ 24,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Het verhaal gaat over Andrea Sachs, ze is net uit de collegebanken en wil gaan werken als journalist. Totdat ze de kans krijgt om de nieuwe tweede assistent te worden van Miranda Priestly, hoofdredacteur van het tijdschrift Runway - hét modeblad. Ze neemt de kans aan, wie één jaar als assistent werkt bij Runway kan daarna overal aan de slag.


Als tweede assistante van Miranda moet Andrea voldoen aan alle verzoeken van Miranda, van het halen van haar koffie tot het bestellen van het nieuwe Harry Potter boek voor haar twee dochters. Mirande doet belachelijke, en vaak ook onmogelijke, verzoeken via de telefoon die vaak zo vaag zijn dat ze niet zijn uit te voeren. Als Andrea een opdracht niet vervult wordt Miranda verschrikkelijk kwaad en dreigt ze met ontslag.


Andrea ziet al snel hoe iemand die aan de top staat het leven van ondergeschikten tot een hel kan maken. Elke dag - en nacht - wordt Andrea zwaar op de proef gesteld. Als Miranda voor de modeweken naar Parijs vertrekt moet Andrea als assistente mee. Voor Andrea breekt er een vreselijke tijd aan. Andrea krijgt in Parijs te horen dat haar beste vriendin een ongeluk heeft gehad en in coma ligt, maar Miranda eist dat ze bij haar blijft, anders verliest ze haar baan.


Uiteindelijk geeft ze Andrea een onmogelijk verzoek: het opnieuw aankopen van twee paspoorten voor haar dochters, die nog in Amerika zitten. Andrea ziet in dat ze niet thuis hoort in deze wereld waar de vrouwen graatmager zijn en de mannen rondlopen in strakke coltruien en leren broeken. Andrea geeft het uiteindelijk op. Ze heeft genoeg van Miranda, ze stapt uit de auto en loopt zonder iets te zeggen weg. Later is ze gaan werken bij de krant


Auteur: Lauren Weisberger (1977)

Staat: Boek verkeert in gelezen staat

Taal: Nederlands

Bindwijze: Softcover

Uitgever: De Boekerij Amsterdam 2003

Druk: Eerste druk 2003

Pagina’s: 359