Eerste druk NL Editie De reis van Babar Jean de Brunhoff 1948

€ 24,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Babar en Christientje maken een noodlanding met hun luchtballon en belanden op een kannibalen-eiland. Babar is sterk en verjaagt ze. Op de rug van een walvis vluchten ze weg. Als de walvis ze afzet op een rots, zien ze een groot schip voorbij varen, dat een sloep uitzet om de olifanten op te halen. Als ze in een haven komen, verkoopt de kapitein Babar en Christientje aan een circus. Waar ze nu voortaan kunstjes moeten vertonen.


Intussen is er in het land der olifanten opstand uitgebroken onder de neushoorns. Onder aanvoering van Rataxes de leider der neushoorns wordt er een oorlog uitgevochten.
Als Babar en Christientje uit het circus wegvluchten gaan zij de oude dame opzoeken, waar Babar eerder gewoond heeft. De oude dame is dolgelukkig dat Babar weer terug is. Om uit te rusten neemt zij de olifanten mee op skivakantie, waarna Babar en Christientje toch weer naar huis terug willen.


Met het vliegtuig keren zij terug in olifantenland, waar ze vol verbazing zien dat er niet veel meer over is van het grote bos. Door de oorlog is het land verwoest en vele olifanten zijn gewond geraakt. De oude dame helpt hun met de verpleging. Door een list van Babar worden de neushoorns nu verdreven, zodat Koning Babar en Koningin Christientje weer in vrede kunnen leven.


Staat: Boek verkeert in goede staat | Lichte beschadigingen op hoekjes

Taal: Nederlands

Bindwijze: Hardcover

Auteur: Jean de Brunhoff (1899-1937) / Vertaling door Henk Cornelissen

Uitgever: Ad. M.C. Stok Zuid-Holandsche Uitgevers Mij. Den Haag 1948

Oorspronkelijke titel: Le voyage de Babar 1932

Druk: 1e druk 1948

Pagina’s: 48