Eerste druk VS Editie John Grisham The Innocent Man

€ 39,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

John Grishams eerste non-fictiewerk, een verkenning van de gerechtigheid in kleine steden die vreselijk mis is gegaan, in zijn meest buitengewone juridische thriller tot nu toe.


In de Major League-draft van 1971 was Ron Williamson de eerste speler die uit de staat Oklahoma werd gekozen. Toen hij tekende bij de Oakland A's, nam hij afscheid van zijn geboorteplaats Ada en vertrok om zijn dromen van glorie in de Hoofdklasse na te jagen.

Zes jaar later was hij terug, zijn dromen gebroken door een slechte arm en slechte gewoonten: drinken, drugs en vrouwen. Hij begon tekenen van een psychische aandoening te vertonen. Omdat hij geen baan kon behouden, trok hij bij zijn moeder in en sliep twintig uur per dag op haar bank.


In 1982 werd een 21-jarige cocktailserveerster in Ada genaamd Debra Sue Carter verkracht en vermoord, en vijf jaar lang kon de politie de misdaad niet oplossen. Om redenen die nooit duidelijk waren, verdachten ze Ron Williamson en zijn vriend Dennis Fritz. De twee werden uiteindelijk in 1987 gearresteerd en beschuldigd van moord.


Omdat er geen fysiek bewijs was, was de zaak van de aanklager gebaseerd op rommelwetenschap en de getuigenissen van gevangenisverraders en veroordeelden. Dennis Fritz werd schuldig bevonden en kreeg een levenslange gevangenisstraf. Ron Williamson werd naar de dodencel gestuurd.


Auteur: John Grisham (1955)

Staat: Boek verkeert in goede staat

Taal: Engels

Bindwijze: Hardcover

Uitgever: Double Day 2006

Druk: Eerste druk 2006

Pagina’s: 360