Tweede druk 1967 Simon Wiesenthal (1908-2005) Moordenaars onder ons

€ 24,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Onmiddellijk nadat Simon Wiesenthal uit het concentratiekamp Mauthausen bevrijd was, nam hij de taak op zich de oorlogsmisdadigers op te sporen die voor onzegbaar veel leed verantwoordelijk waren. Dit was een bijna onmogelijke taak. In de chaos die onmiddellijk op de capitulatie van Duitsland volgde, was het eenvoudig om onder te duiken in de massa's vluchtelingen; bovendien beschikte Wiesenthal niet over de middelen noch over de medewerkers om een alomvattende speurtocht op touw te zetten. In de latere jaren hadden vele oorlogsmisdadigers al een veilig heenkomen gevonden in de Arabische of Zuid-Amerikaanse landen.

Niettemin en ook ondanks tegenwerking van autoriteiten en ondanks de moordaanslagen die op hem werden gepleegd in een poging hem te liquideren, zette Wiesenthal door. Niet alleen opdat deze misdadigers hun gerechte straf kregen, maar vooral omdat hij ervan overtuigd was dat alleen een onpartijdige rechtspraak latere geschiedvervalsing onmogelijk kon maken.

In dit boek vertelt Wiesenthal hoe hij erin slaagde de geheimen van ODESSA (de organisatie die oorlogsmisdadigers hielp ontsnappen) te ontsluieren en misdadigers op te sporen als Eichmann, Mengele, Rajakowitsch, Harster, Verbelen, Fischbock en zelfs Bormann.

Zonder twijfel vormt dit relaas adembenemende lectuur, maar eveneens is het ook een waardig en indrukwekkend In Memoriam voor de miljoenen slachtoffers die niet vergeten morgen worden.


Staat: Boek verkeerd in goede staat / Stofomslag vertoont lichte beschadigingen / Pen markering/signatuur en stempel in binnenkaft

Taal: Nederlands

Bindwijze: Hardcover inclusief stofomslag

Uitgever: Uitgeversmaatschappij Elsevier 1967

Druk: 2e druk 1967

Pagina’s: 368