Vintage ERKA sfygmomanometer 1987

€ 49,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Een sfygmomanometer is een klassiek mechanisch apparaat voor het bepalen van de bloeddruk. Het voorvoegsel sfygmo komt van het Grieks sphygmós (pols).


Hij bestaat uit een opblaasbaar manchet waaraan via slangen een manometer en een gummibal verbonden zijn. De manchet wordt net boven de elleboog rond de bovenarm bevestigd en met de gummibal opgepompt tot de slagader volledig is afgesloten. Wanneer de druk dan langzaam wordt afgelaten treden er wervelingen in de slagader op als het bloed opnieuw begint te stromen. Deze wervelingen zijn met een stethoscoop te horen.

Onze sfygmomanometer is afkomstig van het Duitse merk ERKA. ERKA werd reeds in 1889 opgericht door Richard Kallmeyer in Berlijn. In 1927 schreven zij geschiedenis met de zogenaamde "Erkameter". Het werd het wereldwijde perfecte voorbeeld voor bloeddrukmeting.


Tegenwoordig distribueert ERKA haar producten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het wordt echter vandaag, net als vanaf de eerste dag, slechts in één land geproduceerd, namelijk Duitsland.


Staat: Functioneert | In uitstekende conditie

Kleur: Zilver met groene kabels en groen etui

Materiaal: RVS (Medisch staal) | Kabels: Rubber

Dimensies: 21x12x5 cm

Details: In originele Etui

Serie: ERKA 538596 1987 Duitsland