Shirley (1849) Two Volumes Currer Bell (Emily Bronte 1816-1855)

€ 474,95
Op voorraad
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Charlotte Brontë was een Britse schrijfster, bekend als de oudste van de Brontë-zussen. Haar romans, samen met die van haar zussen Anne en Emily, zijn klassiekers van de Engelse literatuur geworden. Onder het pseudoniem Currer Bell schreef ze en ontwikkelde ze levenslange vriendschappen, vooral met Mary Taylor en Ellen Nussey. Haar tijd in Brussel met haar zus Emily inspireerde haar latere werken. Na Emily's dood hielp Charlotte bij de publicatie van Emily's boek "Wuthering Heights". Ze trouwde met Arthur Bell Nichols, maar stierf nog geen jaar later. Haar biografie, geschreven door Elizabeth Gaskell, benadrukt de relatie tussen Charlotte's identiteit als schrijver en haar persoonlijke rollen.


Shirley is een sociale roman geschreven in 1849. Het is haar tweede gepubliceerde roman, na het geweigerde The Professor en Jane Eyre. De eerste druk verscheen onder haar pseudoniem Currer Bell. De roman speelt in het geïndustrialiseerde Yorkshire, tijdens de economische recessie door de napoleontische oorlogen en de Oorlog van 1812. In die periode zaaiden de luddieten oproer in de textielindustrie door hun verzet tegen de industriële revolutie.

De titelheldin van de roman kreeg de naam die haar vader aan een zoon wilde geven. Voor de publicatie van de roman was Shirley een, zij het ongewone, mannennaam. De populariteit van de roman leidde ertoe dat Shirley een vrouwennaam werd.


Staat: Boeken verkeren in goede staat | Lichte bevlekking op kaft en rug

Taal: Engels

Bindwijze: Hardcover

Auteur: Currer Bell (pseudoniem) | Emily Bronte 1816-1855

Uitgever: Leipzig Bernard Tauchnitz 1849

Druk: Onbekend 1849 | Duitse editie uitgegeven in hetzelfde jaar als de originele Engelse editie

Aantal pagina’s: Volume I: 405 | Volume II: 412